Ratusan pekerja RMG ti Tex Tailor Export (BD) Ltd, panggung demonstrasi nungtut gaji ku ngahalangan Uttara, titik Azampur salami pamaréntahan ngiringan negri ka nagara dikaluarkeun ku kaayaan prihatin pandémon coronavirus anu nunjukkeun résiko nyebarkeun Covid-19 di Dhaka April. 13, 2020. Rébuan tukang pakean anu ngahasilkeun barang pikeun merek modél Kulon anu gancang di jalan-jalan di Bangladesh dina tanggal 13 April pikeun protés ngalawan gajih anu henteu dibayar, nyatakeun aranjeunna langkung sieun kalaparan tinimbang kaserang koronavirus. Pagawe ngagorowok slogan sapertos "kami hoyong gajih urang" sareng "ngiringan tangan hideung anu bogana" kusabab aranjeunna diblokir jalan sanaos kunci nasional pikeun merangan panyebaran panyakit anu parah. (Photo ku Ahmed Salahuddin / NurPhoto via Gambar Getty)
in ,

Daya tarik pikeun perusahaan busana: ngajagi pagawé!

SPONSOR KAMI

Jutaan pagawe tekstil di sakuliah dunya leungiteun padamelan sareng pendapatan - sareng résiko kaséhatan sareng kahirupan.

Urang banding ka perusahaan busana: entong para pagawé mayar pikeun krisis Covid 19!

Anjeun tiasa ngadaptarkeun banding di dieu:

www.publiceye.ch/appell

Éta ngeunaan naon

Dekade kaayaan damel eksploitasi tetep ngajaga para padamel awéwé utamina dina industri tékstil dina kamiskinan. Penutupan pabrik sareng résiko kaséhatan tina pandémén pencét para padamel, anu kalolobaan hirup dina kaayaan precarious tanpa tabungan, kalayan parah.

Kami ngadegkeun solidaritas sareng para pagawé dina ranté suplai industri pakean sareng alas kaki, anu parantos katarajang kaserang krisis. Kalayan sareng union sareng organisasi masarakat sipil sa Kampanye Beresih urang pamenta ti perusahaan fashion sareng pangecér di Swiss sareng dunya:

Entong pang lemahna di ranté pasokan mayar kanggo krisis Covid 19!

  • Entong ngabatalkeun pesenan, mayar panyadia anjeun dina waktosna, satuju pamundut pikeun manjangkeun wates waktu sareng henteu aya sékrési atanapi produksi anu leungit.
  • Pastikeun yén buruh dina ranté suplai anjeun henteu dipecat yén gajih anu luar biasa bakal dibayar langsung sareng yén sadaya pagawé bakal teraskeun sasuai pikeun syarat statutori maranéhanana salami krisis Upah, pedah sareng nampi bayaran pamayaran.
  • Paduli naha di pabrik, logistik, penjualan atanapi pangiriman: kaamanan karyawan kedah janten prioritas. Ngan ukur operasi upami anjeun ngagaduhan Kasalametan sareng kaséhatan sadaya karyawan tiasa ngajamin sareng saran WHO pikeun jarak fisik, kabersihan sareng alat pelindung dilaksanakeun.
  • Mastikeun yén pagawe tiasa ngasingkeun diri sareng cicing di bumi tanpa sanksi lamun aranjeunna atanapi jalma ti rumah tangga anu sami aya résiko atanapi gaduh Covid 19 gejala. Nengetan anu Hak kanggo nolak pagawéan kusabab kasehatan sareng résiko hirup.
  • Pastikeun yén péparis henteu dianggap Sulih ngalanggar Éta dicandak yén pagawé awéwé henteu dibédakeun sareng ngajamin hak pikeun nawar kolektif sareng kabébasan ngahijikeun padagang sanajan dina krisis.
  • Naros Jalma sateuacan kauntungan: Ulah mayar dividen atanapi bonus nalika karyawan dilakukeun kaleuleuwihan atanapi henteu nampi gajihna.
  • Nangtung pikeun Paket nyalametkeun a anu nguntungkeun pang lemah. Pinjaman bantosan sareng bridging kedah dugi ka para pekerja nyilangan ranté suplai sareng tujuan ngajaga pamayaran sareng gaji sareng ngembarkeun pagawean anu parantos dibéréskeun.

Ogé ngajadikeun kontribusi anjeun pikeun industri fashion anu langkung saé sanggeus pandémik:

  • Bawa ku anjeun Tanggung jawab ngajaga hak asasi manusa leres dina suplai ranté anjeun sareng ngadamel ranté pasokan langkung sustainable, langkung adil sareng krisis anu langkung tahan.
  • Pastikeun sadaya karyawan gaji hirup, kaayaan kerja anu aman sareng gaduh aksés sosial.

Inpormasi salajengna ngeunaan kumaha Covid-19 nyayogikeun pagawé tékstil sareng kunaon perusahaan anu tanggung jawab tiasa dipendakan di dieu: www.publiceye.ch/appell

Tulisan ieu diciptakeun ku Komunitas Pilihan. Miluan sareng pasang pesen anjeun!

SPONSOR KAMI

Ditulis ku Soca umum

Panon Umum janten aktif dimana usaha sareng politik nempatkeun hak asasi manusa. Kalayan panalitian anu wani, nganalisa anu saji sareng kampanye anu kuat, urang damel sareng anggota 25'000 pikeun Swiss anu sacara tanggung jawab sadunya. Kusabab kaadilan global dimimitian ku urang.

Nyarankeun kiriman ieu?

Leave a Comment

Lima tongkat anu lega ti lobi perusahaan - sareng pidéo

Hatur nuhun pisan!…